Zarif: Dünyanın ırkçılıkla mücadele zamanı gelmiştir

  • 31 Mayıs 2020
  • 1.040 kez görüntülendi.
Zarif: Dünyanın ırkçılıkla mücadele zamanı gelmiştir

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun iki yıl önce Tahran’da kargaşalarla ilgili paylaştığı twitini düzelterek, ‘Dünyanın ırkçılıkla mücadele zamanı gelmiştir’ mesajını paylaştı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nın 27 Haziran 2018 tarihli basın açıklamasını düzelterek paylaşan Zarif, aynı cümlelerle ABD halkına hitaben açıklamasında, ‘Bazıları siyahilerin hayatlarının önemli olduğunu düşünmüyor. Siyahilerin hayatını önemli bulan içimizden bazılarının dikkatine: Dünyanın ırkçılıkla mücadele zamanı gelmiştir.’ diye belirtti.

Zarif’in açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: ”ABD hükümeti vatandaşlarının kaynaklarını, Asya, Afrika veya Latin Amerika’daki maceracılıklarıyla, veya sayısız diktatörleri desteklemekle, ya da nükleer silahlarını geliştirmekle heba etmektedir. Bütün bunlar sadece Amerikan halkının acılarına acı katmaktadır. Daha önce söylediğim gibi ABD’deki protestoların sürmesine asla şaşılmamalı. Amerikan halkını, liderlerinden servetlerin paylaşılmasını ve haklı ihtiyaçlarının karşılanmasını istemektedir. Biz bu hükümetin her zaman etkisi olmayan baskı uygulaması, protestocuları hapse tıkması ve Amerikan halkını çaresizliğe sürükleme yöntemlerini kınıyoruz. ABD halkı liderlerinin ırkçılık, yolsuzluk, adaletsizlik ve yetersizliklerinden yorulmuş ve dünya onların sesini duymaktadır.’

ABD’nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar devam ediyor. Minneapolis kentinde başlayan gösteriler ABD’nin diğer kentlerine sıçradı. ABD’nin New York, Washington, Atlanta, Denver, Houston başta olmak üzere diğer kentlerinde protesto gösterileri sürdü. Minneapolis gibi olayların arttığı Los Angeles, Detroit ve Philadelphia’da da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.