Zarif: Han Şeyhun hadisesi konusunda tarafsız araştırma zaruridir

  • 10 Nisan 2017
  • 1.025 kez görüntülendi.
Zarif: Han Şeyhun hadisesi konusunda tarafsız araştırma zaruridir

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün gece yaptığı açıklamada, Suriye’nin Han Şeyhun bölgesinde kimyasal saldırıyla ilgili olarak tarafsız ve insaflı bir araştırmanın zaruri olduğunu söyledi.

Zarif, twitter hesabından yaptığı açıklamada, dünyanın bugün  tek taraflı ve asılsız, başına buyruk  iddiaların bedelini ağır ödemekte olduğunu bildirdi.

Suriye’nin İdlib kentine yakın Han Şeyhun bölgesinde geçen salı günü düzenlenen kuşkulu kimyasal saldırısı sonucu  en az 100 kişi ölmüş ve 400 kişi de yaralanmıştı.

Sözkonusu hadisenin ardından Amerika’nın elebaşını çektiğini teröristlerin hamisi batılı ülkeler ile onların  bölgedeki müttefiklerini sözkonusu  kimyasal saldırının sorumluluğunu Suriye devletine atmak için yoğun çaba gösterdiler ve bu yönde  asılsız iddialarda bulundular ama Suriye devleti bu yöndeki iddiaları reddetti.

Sözkonusu kimyasal saldırı Amerika’nın geçen cuma günü Suriye’nin eş’Şayrat hava üssüne saldırmasına neden olurken, hava üssüne  59 füze atıldı.

Uzmanların çoğu Suriye devletine kimyasal saldırı iddiasının temelinde terör örgütlerinin Suriye ordusu karşısında aldığı  art arda yenilgilerin olduğu ve b gerçeğini çarpıtılması ve üstünün örtülmesi olduğu görüşündeler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.