Zarif ile BM Temsilcisi, Suriye gelişmelerini ele aldı

  • 22 Kasım 2020
  • 4.821 kez görüntülendi.
Zarif ile BM Temsilcisi, Suriye gelişmelerini ele aldı

BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi ile görüşen Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, özellikle korona salgını şartlarında Suriye hükümetine ve halkına yönelik acımasız ve haksız yaptırımların kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Tahran’da ziyarette bulunan BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile bir araya gelen Zarif, Suriye’deki son gelişmeleri masaya yatırdı.
Suriye meselesinin siyasi çözüm sürecini bazı ülkelerin sabote etmeye çalıştığına değinen Zarif, ‘Geçtiğimiz yıllarda Suriye’deki krizi bitirmek için iyi fırsatlar oldu ama her seferinde etkisizleştirme çabalarıyla karşı karşıya kaldık’ diye belirtti.
Zarif ayrıca, özellikle korona salgını koşullarında Suriye hükümetine ve halkına yönelik baskıcı ve haksız yaptırımların kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.
BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen de bu görüşmede yaptığı açıklamada, Suriye Anayasa Yazım Komitesi’nin son durumu ve bir sonraki toplantısını düzenleme çabaları hakkında bilgi vererek, on yıllık Suriye krizinin çözümünde İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler ile iş birliğine değindi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.