Zarif, Irak Başbakanı ile görüştü

  • 27 Nisan 2021
  • 3.193 kez görüntülendi.
Zarif, Irak Başbakanı ile görüştü

Iraklı yetkililerle bir dizi görüşmelerde bulunmak için Irak’a giden İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün öğleden sonra Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile bir araya geldi.

Fars Haber Ajansı’na göre Zarif bu toplantıda, İran İslam Cumhuriyeti ile ilgili ikili ve bölgesel ilişkilerde Irak Başbakanı’nın özel çabalarını takdir ederken, İran İslam Cumhuriyeti ile 4+1 ülkeleri arasında nükleer konuda yapılan son müzakerelere temas ederek Irak’ın bu müzakerelere verdiği desteğe ve de ABD’nin baskıcı ve tek taraflı yaptırımlarının kaldırılması için Irak’ın tutumuna teşekkür etti.

İran Dışişleri Bakanı, iki ülke şirketler arası ilişkilerde ve bu doğrultuda iki ülkenin ekonomik, ticari, ulaşım ve teknik mühendisliği alanındaki bazı konulara ve mali sorunlara da değinerek bunların çözülmesi için yardım istedi.

Sözkonusu görüşmede Irak başbakanı Mustafa el’Kazımi de, Irak’ın İran’a bakışının sadece komşuluk bağlamında olmadığını, İran’ın Irak’ın stratejik ortağı olduğunu vurgulayarak, İran’ın IŞİD’e karşı savaşta Irak’a verdiği desteğe de değinerek, “İran’ın bu konuda gösterdiği tutumunun Iraklılar açısından tarih boyunca unutulmayacağını’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.