Zarif: Irak krizinin çözümu için bölgesel işbirliği gerekli

  • 01 Aralık 2014
  • 751 kez görüntülendi.
Zarif: Irak krizinin çözümu için bölgesel işbirliği gerekli

BM genel sekreterinin Irak özel temsilcisi Nikolay Meladinov ile Tahran’da görüşen Zarif, bölge ülkelerinin Irak sorununun halli için düzenli ve sürekli olarak ortak işbirliği içinde olmalarının gerekli olduğunu belirterek; Irak’a yardım edecek samimi her ülkenin gerçekçi tutum sergilemesi ve tekfirci grupları desteklememesi gerektiğini söyledi.
Zarif, İran ve Irak ilişkilerini her alanda stratejik olarak nitelerken; Irak’ın güvenliği, kalkınması, ilerlemesi ve istikrarının İran’ın önceliklerinden olduğunu söylerken, “İran bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaktır” dedi.
Meladınov da görüşmede, Irak’ın özellikle Irak-Suriye sınırlarından başta insani kriz olmak üzere Irak’ın terör ve diğer sıkıntılarla iç içe olduğunu belirterek, bölge ülkeleri ve uluslar arası oyuncuların Irak buhranının çözümü konusunda ve terörle mücadele konusunda işbirliği yapmaları gerektiğini, bu konuda BMT olarak her türlü yardım ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.