Zarif: İran ABD’yi BM’ye şikayet edecek

  • 17 Aralık 2017
  • 1.209 kez görüntülendi.
Zarif: İran ABD’yi BM’ye şikayet edecek

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Amerika bölgedeki varlığı ve savaş cinayeti sayılacak uygulamalarını örtmek için bir demir parçası göstererek temelsiz iddialar ortaya atmaktadır’’ dedi.

Amerika’nın BM temsilcisi Nikki Haley’in İran aleyhindeki iddialarıyla ilgili açıklamada bulunan Zarif, ‘’Bayan Haley’in  sözlerinde bir delil göstermemesinde şüphe yok ve o iddialar batılılar için bile ikna edici değildi’’ dedi.

Zarif, ‘’Bu sözlerin hedefi daha çok Amerika’nın bölgede özellikler Yemen’de vuku bulan cinayetleri örtmek ve Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını unutturmak içindir. Bunu Amerika dahil tüm dünya tehlikeli bir hareket olarak mahkum etti’’ dedi.

Zarif,’’Son iki günde Amerika araştırma kurumları Amerika ve Arabistan silahlarının IŞİD’in elinde olduğu yönünde raporlar yayınladılar. Arabistan’ın silahlarını temin eden ve bu silahlarla Yemenli çocuklar ve yaşlılar öldürülen ve Yemen’in ablukasını destekleyen Amerika bu kabil iddialarda bulunuyor’’ dedi.

Zarif, ‘’Amerika’nın Yemen’deki birçok uygulamaları savaş cinayeti sayılırken, Amerikalılar bir demir parçasını göstererek İran aleyhine temelsiz iddialarda bulunuyorlar hal bu ki BM araştırma gurubu Yemen’deki füzelerde Amerikan yapımı parçaların da olduğunu ilan etmiştir fakat İran, ABD’nin bu asılsız iddialarını BM’ye şikayet edecektir’ dedi.

Zarif Haley’in iddialarının temelsiz olduğunu belirterek, ‘’Bölgedeki silahların kaynağı bellidir. Yemen’e bomba yağdıran uçaklar ve düşen bombaların Amerikan bombaları olduğu açıktır ve bu gerçeği kimse saklayamaz’’ dedi.

Bilindiği gibi Haley, geçtiğimiz günlerde İran’ın Yemen Ensarullah hareketine füze gönderdiğini iddia etmiş ama  başta İran olmak üzere Yemenli yetkililer de ABD’li yetkilinin iddiasını yalanlamışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.