Zarif: İran aleyhinde bütün yaptırımlar kalkmalıdır

  • 31 Aralık 2014
  • 735 kez görüntülendi.
Zarif: İran aleyhinde bütün yaptırımlar kalkmalıdır

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif,  İslami İran aleyhindeki bütün  yaptırımların  kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Habere göre, Cevad Zarif,  dün  İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonunda  yaptığı açıklamada, İran ve 5+1 grubu arasında  nükleer müzakerelere temasla, müzakerelerdeki İran  heyetinin, İran milletinin  güçlü desteğine sahip bir şekilde İran aleyhindeki bütün yaptırımların kaldırılmasını istediğini  bildirdi.

İran dışişleri bakanı, İran’ın bu zamana kadar  kararlı bir şekilde direndiğini ve de bundan sonra da İslam inkılâbı rehberinin  gösterdiği yol çerçevesinde  mantıklı   teklifin gelmesi halinde  kabul edeceklerini ve bunun dışında ise her türlü sonuca hazır olduklarını belirtti.

Zarif, İran İslam Cumhuriyetinin halihazırda bölgenin güçlü ve büyük bir ülkesi olarak  önemli role sahip olabileceğini  belirterek, zira İran’ın bu rolünün bizzat düşmanları tarafından da itiraf edildiğini bildirdi.

İslami İran dışişleri bakanı, Amerika’nın iç siyasetinin değişmesine de işaretle, bu siyaset değişikliğinin Amerika için önemli olarak gördüğünü belirterek, ”Eğer Amerikalılar nükleer  müzakerelerle ilgili olarak sonuçta anlaşmaya varamazsa kendi iç sorunları ve meselelerinden dolayıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.