Zarif: İran bölge sorunlarını çözmeye hazır

  • 11 Şubat 2016
  • 831 kez görüntülendi.
Zarif: İran bölge sorunlarını çözmeye hazır
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, İran’ın bölgedeki sorunların çözümlenmesi için tüm ülkelerle işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif dün Tahran’da yaşayan yabancı teşkilat temsilcileri ve heyet başkanları ile İslam inkılabı zafer yıl dönümü münasebeti ile yaptığı görüşmede, İran’ın ortak sorunlarla mücadele için tüm bölge ülkeleri ile işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Radikalizm ve şiddetin bölgede ciddi bir tehdit haline geldiğini belirten Zarif, hiç şüphesiz bu sorunun çözümlenmesi ise ortak gücün oluşturulmasını gerektirdiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı İran siyasetinin tüm ülkeler ve özellikle komşularla ilişkileri güçlendirme, gerginlikleri giderme ve teamüle dayalı olduğunu belirterek, gelecek yılın bölge için barış, güvenlik ve ilerleme ile birlikte olmasını diledi.

Törene katılan Filistin büyükelçi Salih el-Zevavi de İslam inkılabı zafer yıl dönümünü kutlarken, BERCAM nükleer anlaşmanın, bölge ve dünyanın yararına olduğunu belirtti. El-Zevavi terörizmin tüm dünya için tehlike olduğunu belirterek, tüm ülkelerin terörizm ile mücadele için ortak bir cephe oluşturmaları gerektiğini söyledi. Filistin’in Tahran büyükelçisi Filistin halkının, kendi haklarını kazanmak için uzun süre devam eden mücadelesine işaretle, bazılarının Filistin halkının haklı hakları karşısında direndiğini, fakat Filistinlilerin kendi haklarını savunmak için mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.