Zarif: İran, bölgede barış ve güvenlik istiyor

  • 11 Ekim 2017
  • 996 kez görüntülendi.
Zarif: İran, bölgede barış ve güvenlik istiyor

İran Dışişleri Bakanı Zarif, yabancı güçlerin bölgeye müdahalesinin başladığından beri istikrarsızlık ve güvensizliğin patlak verdiğine temasla, Tahran’ın tüm bölge milletleri için barış, sebat ve güvenlik istediğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün The Atlantic dergisinde yayınlanan makalesinde; İran’ın bazı komşularının bölgede sebat peşinde olmadığına işaretle, Batı müttefiklerinin kendi milletlerinin meselelerini önemsemekten ziyade, paralarını silah alımı, vahhabilik tervici, terörist gruplara destek ve Yemen’e saldırmak suretiyle bölgede istikrarsızlık çıkarmak, Bahreyn’in işlerine müdahale ve Suriye ve Irak’ta IŞİD’e destek için harcadıklarını vurguladı.

Nükleer anlaşmanın ardından komşu ülkelerin İran ile ticari münasebetlerini geliştirmek yerine, ters yönde hareket edip, İran’ın istikrarsızlığın kaynağıymış gibi göstermeye çalıştıklarını belirtti.

İran’ın savunma gücüne de dikkat çeken Zarif, bazı komşuların husumeti ve Irak Baas rejiminin İran’a dayattığı 8 yıllık savaş deneyimine göre, İran’ın kendi savunma gücünü geliştirmeye çalıştığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı ayrıca, İran’a yönelik saldırı veya terör girişimini düşünmeyen hiç bir ülke veya tarafın İran’ın füzeleri ve askeri gücünden endişe etmesine gerek olmadığını da, kaleme aldığı makalede belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.