Zarif: İran dünyanın 6 güçlü devletiyle müzakereleri güçlü bir şekilde sürdürüyor

  • 17 Şubat 2015
  • 1.021 kez görüntülendi.
Zarif: İran dünyanın 6 güçlü devletiyle müzakereleri güçlü bir şekilde sürdürüyor

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran’ın  Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi ülkesi ile Almanya’dan  müteşekkil  dünyanın güçlü 6 devletiyle nükleer müzakereleri korkusuz, güçlü bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Ziyaretinin son gününde  Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü’de, dün İran büyükelçiliği çalışanları ve aileleriyle görüşmesinde konuşan dışişleri bakanı Zarif, İran’ın bugün dünyanın güçlü 6 devletiyle nükleer müzakereleri  korkusuz, kararlı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif, İran İslam inkılabının  en önemli söyleminin kendine güven olduğunu  belirterek, bu kendine güvenme, inanmanın İran’ın dünyanın 6 ülkesiyle korkusuz bir şekilde müzakere etmesine izin verdiğini söyledi.

Zarif, ayrıca İran İslam inkılâbının getirisi olan kendine inanma  olgusuna da temasla, ”rahmetli İmam Humeyni, doğunun atom gücü sayılan eski Sovyetler Birliği’nin lideri Mihail Gorbaçev’e  mesaj gönderdiğinde, bu güçlerin hepsinin içinin boş olduğuna ve tek güç sahibinin Allah olduğuna ve hiç kimsenin de onunla mücadele edecek güçte olmadığını biliyordu” dedi.

İran dışişleri bakanı, İslam inkılabı rehberinin Avrupa ve Kuzey Amerika gençlerine hitaben yazdığı mektuba da işaretle, günümüz dünyasında  güç, iktisadi gücün yanı sıra kalplere ve beyinlere nüfuz etme manasına gelmektedir’ diye konuştu.

Muhammed Cevad Zarif, dün gece Bakü’den Blarus’un başkenti Minsk’e gitti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.