Zarif: İran halkı seçimle, düşmanların komplolarını etkisizleştiriyor

  • 26 Şubat 2016
  • 705 kez görüntülendi.
Zarif: İran halkı seçimle, düşmanların komplolarını etkisizleştiriyor
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bugün yaptığı açıklamada, halkın seçimlere katılmasını, düşmanın komplolarını boşa çıkaran bir etken olarak niteledi.

Zarif bugün Tahran’da “bilimde referans olma yöntemleri” konulu oturumda yaptığı açıklamada, Batı’nın İran’a yönelik tek taraflı yaptırımlarının sırf ekonomik değil, halkı, hükümetten uzaklaştırma hedefini de güttüğünü, ancak İran halkı seçimlere katılarak, düşmanlara yaptırımlarla kendi siyasi hedeflerine ulaşamayacağını gösterdiğini ifade etti.

yaptırımların işe yaramadığını söyleyen Zarif, İran’ın insan ve bilim gücüyle onur ve gurur duyduğunu zira bu sermayenin hiçbir sermaye ile mukayese edilmeyecek bir güç olduğunu, İran İslam Cumhuriyeti’nin yaptırımlara rağmen bilimde zirvelere yükseldiği için gururlu olduğunu vurguladı.

Zarif sözlerinin devamında, bölgede İranofobi ve İran’la mücadele sorununun önemli ölçüde giderildiğini ifade ederek, ciddi faaliyet ve yapıcı teamül ile İran’a yeniden yaptırım uygulanmasının imkansız olacağını kaydetti.

Dışişleri Bakanı, İran İslam Cumhuriyeti’ni dünyada güçlü bir aktör olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.