Zarif: İran halkı Suriye halkının sıkıntılarını azaltmaya çalışıyor

  • 05 Şubat 2016
  • 745 kez görüntülendi.
Zarif: İran halkı Suriye halkının sıkıntılarını azaltmaya çalışıyor
İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye buhranına son vermek için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini ve aynı zamanda Suriye halkının sıkıntılarının giderilmesi için insani yardımlarda çok yönlü katılımın olması gerektiğini söyledi.

İRİB ajansının bildirdiğine göre, Zarif, dün Londra’da Suriye halkına yardım amacıyla düzenlenen uluslararası oturumda yaptığı konuşmada, Suriye’de onbinlerce insanın vahşi bir şekilde öldürülmesi, milyonlarca insanın evini barkını bırakarak mülteci durumuna düşmesi, Suriye’nin yerle bir edilmesinin devam edilmesi ve insanlık dışı vahşetin sürmesinin bütün insanlığı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

İran dışişleri bakanı, İran’ın Suriye halkına yönelik insani yardımlarını sürdüreceğini belirterek, İran’ın bu doğrultuda gıda, sağlık malzemeleri konusunda yardımlarını sürdüreceğini ve aynı şekilde Suriyeli mülteci kamplarına da bu yöndeki çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

İran dışişleri bakanı, Suriye’de buhrandan tek çıkış yolunun siyasi olduğunu ve bunun için de Suriyeli grupların kendi aralarında müzakerelerini sürdürmeleri gerektiğini belirterek, dış güçlerin sözkonusu müzakerelerde müdahaleci ve dayatmacı olmamaları ve şartlar öne sürmemeleri gerektiğini söyledi.

Uluslararası toplumun, Suriye’de terör örgütlerine insani, mali, askeri ve lojistik destek veren ülkelerin bu girişimlerini önlemeleri gerektiğini belirten Zarif, bunların başında da terör örgütlerinden petrol satın alınmasına ve bu örgütlere gelir sağlanmasına son verilmesinin geldiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.