Zarif: İran milleti tarih boyunca Yahudileri üç kez kurtarmıştır

  • 13 Mart 2017
  • 1.076 kez görüntülendi.
Zarif: İran milleti tarih boyunca Yahudileri üç kez kurtarmıştır

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, siyonist rejim başbakanının, büyük İran milleti aleyhinde tarihi iddialar ve ithamlarına cevap verdi.

İran dışişleri bakanı Zarif, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, siyonist İsrail başbakanı Netenyanu’nun  İranlıların  tarih boyunca yahudileri ortadan kaldırmak için çaba harcadıkları ama bunu başaramadığı şeklinde  iddiasına temas ederek; Netenyahu’nun, yahudileri tarihte üç kez kurtaran İran milletine karşı yalan iddialarını  tahrif edilmiş tevrata dayandırmasını eleştirirken, ‘Yalan söylemek ve yalan iddialarda bulunmak Netenyahu’nun huyudur’ dedi.

Tarihi kitaplar ve belgeler, İranlıların tarih boyunca ‘Haman’ komplosundan ve iki kez de Babil esaretinden kurtardığını gösteriyor.

Bu arada 2. Dünya Savaşı’nda Avrupa’da Yahudilerin öldürüldüğü bir sırada İranlılar onlara sığınmaları için imkan verdi.

Siyonist İsrail rejimi başbakanı Netanyahu,  son bir kaç gündür  İran’ın, Filistin topraklarının işgaline karşı  ve Filistin halkının hukuklarına verdiği desteği İran’ın Yahudi düşmanlığı şeklinde göstermeye çalışıyor ve Moskova’da ayrıca işgal altındaki Filistinde  yaptığı açıklamalarda, İranlıların 2500 yıl önceden Yahudileri yok etme hedefinde olduğunu  iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.