Zarif: İran Nükleer Müzakerelerde Hiçbir Mantıksız Sözü Kabul Etmeyecek…

  • 06 Ocak 2015
  • 818 kez görüntülendi.
Zarif: İran Nükleer Müzakerelerde Hiçbir Mantıksız Sözü Kabul Etmeyecek…

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran İslam Cumhuriyeti’nin dünya güçleriyle yürütmekte olduğu nükleer müzakerelerde hiçbir mantıksız sözü asla kabul etmeyeceğini ifade etti.

Zarif İslami Şura Meclisinde düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada, İran taraflarının müzakerelerde, bugün İslam Cumhuriyeti’nin mantık sahibi olduğunu, müzakerelere bağlı ve zilletten uzak olduğunu iyi şekilde anladıklarını hatırlattı.

Küresel müstekbir güçlerin İslam Cumhuriyeti’nden tehlikeli bir imaj çizmeye ve halkı sıkıştırmak için haksız yaptırıma başvurduğunu ifade eden İran Dışişleri Bakanı Zarif, nükleer müzakerelerin bir taraftan İran’dan teamülcü, güçlü ve istikrarlı bir sima sunduğunu, diğer taraftan da, yaptırımların artmasına mani olduğunu kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı, bugün gerek dost, gerek düşmanın, İran’ın bölgenin sorunu değil, bölgede güvenlik ve istikrar faktörü olduğunu itiraf ettiğini belirterek, İslam İnkılabı Rehberi’nin liderliği altında İran’ın izlediği politikalar sonucunda, hatta ABD’li yetkililerin, İran’ın bölge gelişmelerinde önemli rolü olduğunu kabul etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Zarif, gelinen noktada, nükleer zenginleştirmeyi durdurma veya Fordu ve Erak nükleer tesislerini kapatmanın sözkonusu olmadığını söyleyerek, İran’ın güçlü uzmanlarının karşı tarafın uzmanlarıyla müzakerelerde, ayrıntılı teknik konulardan sorumlu olduğunu, nükleer tesislerin çalışmalarına devam etmesiyle ilgili ayrıntılar konusunda, onlarla müzakere ettiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.