Zarif: İran Yemen Buhranının Son Bulması İçin Her Türlü Yardıma Hazır

  • 12 Mayıs 2015
  • 780 kez görüntülendi.
Zarif: İran Yemen Buhranının Son Bulması İçin Her Türlü Yardıma Hazır

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran’ın Yemen buhranının siyasi yolla son bulması için insani çerçevede her türlü işbirliği ve yardıma hazır olduğunu söyledi.
Alınan bilgilere göre, İran dışişleri bakanı Zarif, dün Tahran’da Güney Afrika dışişleri bakanı Maite Nkoana Mashabane ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, İran’ın Arabistan’ın Yemen’e saldırısı ve buhranın başladığı ilk günden itibaren açık bir şekilde Yemen buhranının çözüm yolunun askeri olmadığını bildirdiğini ve bu saldırıların yalnızca mazlum insanların canını almaktan başka bir sonuç getirmediğini söylediğini dile getirdi.
Zarif, Yemen buhranının son bulması için dört maddeden ibaret olan İran’ın önerisine temas ederek, sözkonusu teklifin BM genel sekreterine sunulduğunu ve İran’ın ilk önerisinin de geniş kapsamlı acil ateşkes olduğunu söyledi.
İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ve 5+1 grubu arasındaki müzakerelere de temas ederek, müzakerelerde karşı tarafın, İran’ın hiç bir aşırılığı kabul etmeyeceğini bilmesi gerektiğini söyledi.
Zarif, Amerikan hükümetinin nükleer anlaşmanın uygulamaya girmesinin sorumlusu olduğunu belirterek, bundan dolayı Amerikan Kongresi ve diğer Amerikan kurumlarının her türlü kararının anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ihlali manasına gelmeyeceğini söyledi.
Güney Afrika dışişleri bakanı Mashabane de, Yemen’e yönelik saldırıların ve cinayetlerin durması gerektiğini belirterek, bu sorunun siyasi yolla çözümü gereğine vurgu yaptı.
Mashabane, Güney Afrika’nın dış siyasetleri açısından bölgesel sorunların askeri müdahalelerle çözümüne yer olmadığını; bu sorunların siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.