Zarif: İran’ı suçlamak teröristlere sığınma veren Avrupa’yı temize çıkarmaz

  • 09 Ocak 2019
  • 1.401 kez görüntülendi.
Zarif: İran’ı suçlamak teröristlere sığınma veren Avrupa’yı temize çıkarmaz

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün gece Avrupa ülkelerinin İran’a yönelik son suçlamaları ve iddialarına gösterdiği tepkide, ‘İran aleyhinde bu tür suçlamalar, teröristlere sığınma veren Avrupalıların suçunu temize çıkarmaz’ dedi.

Fars haber ajansına göre, İran dışişleri bakanı Zarif, Twitterden yaptığı açıklamada, Danimarka, Hollanda ve Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin İran’da 12 bin insanın kanını akıtan ve aynı zamanda Saddam’ın Kürtler aleyhinde katliamda işbirlikçisi olan terör örgütü Halkın Münafıkları’nın cinayetlerinin ortağı olduğunu belirterek, ayrıca Avrupa ülkelerinin İran’da terörist saldırılar düzenleyen diğer terör örgütlerine de sığınma hakkı verdiğini belirterek sert eleştiride bulundu.

Avrupa Birliği, nükleer anlaşmanın korunmasından yana olduğunu iddia ederken 2016’dan sonra dün ilk kez İran aleyhindeki yaptırımların ikinci aşamasını uygulamaya koydu. Bu yaptırımlar, Danimarka’nın İran aleyhindeki iddiaları üzerine uygulandı.

Danimarka, 30 ekim tarihinde hiç bir belge ve delil olmaksızın İran’ı, Danimarka topraklarında saldırı düzenlemeye çaba göstermekle suçlamıştı.

Bu arada terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu da, son zamanlarda yaptığı açıklamada, Danimarka’nın İran aleyhindeki dosyanın hazırlanmasında İsrail’in direk rolünün olduğunu açıkladı.

Siyonist İsrail medyası da, daha önce İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın, Danimarka’da bir kişiye saldırı düzenlenmesiyle ilgili olarak İran’ın çaba içinde olduğuna dair bilgilerin Danimarka’ya verildiğini bildirmişti.

Avrupa ülkeleri Amerika’nın 8 mayıs tarihinde nükleer anlaşmadan çıktığını bildirmesinin ardından İran’la nükleer anlaşmanın korunacağını ve İran’ın nükleer anlaşmadan elde ettiği kazanımları koruyacaklarını bildirmişlerdi. Bu ülkeler bu zamana Amerika’nın yaptırımlarına karşı olduklarını yalnızca sözlü olarak açıklarken uygulamada ise hiç bir girişimde bulunmadılar.

Avrupa Birliği ayrıca Amerika’nın İran’la varılan nükleer anlaşmadan çıktığını eleştirirlerken, İran’la nükleer anlaşmanın yürürlüğü konusunda ortak hareket ettiğini iddia etmekteler.

İran İslam Cumhuriyeti, Amerika ve siyonistlerin bölgedeki girişimleri ve komplolarına karşı ciddi mücadele vermiş ve onların bölgede desteklediği terör örgütlerinin ortadan kaldırılmasında Irak ve Suriye devletlerinin isteği üzerine onlara askeri danışmanlık hizmeti vermiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.