Zarif: iÅŸgalciler yenilgiyi kabul edip Afganistan’dan çekilsin!

  • 09 Eylül 2019
  • 911 kez görüntülendi.
Zarif: iÅŸgalciler yenilgiyi kabul edip Afganistan’dan çekilsin!

Ä°ran Ä°slam cumhuriyeti dışiÅŸleri bakanı Muhammed Cevad Zarif dün akÅŸam yabancıların Afganistan’da mevcut durumu suiistimal etmeleri hakkında uyarıda bulunarak, yenilmiÅŸ iÅŸgalcilerin bu ülke topraklarından bir an önce çekilmelerini istedi.

Ä°RNA’nın bildirdiÄŸine göre Muhammed Cevad Zarif Afganistan’daki durumdan endiÅŸeli olduÄŸunu açıklayarak, “Ä°ran açısından tecavüz edenler ve iÅŸgalciler yenilgiyi kabul etmeleri ve bir an önce Afganistan’ı terk etmeleri gerekir” dedi.
Zarif ayrıca Afganistan’da tüm çatışma taraflarını sabırlı olmaya davet ederek, daimi bir ateÅŸkese ve milli barışa varana kadar kardeÅŸ öldürmekten el çekmeye ve siviller ile suçsuz insanların kanını akıtmaktan  sakınmalarını istedi.
İran İslam cumhuriyetinin Afganistan milli hakimiyetine saygılı olduğunu belirten Zarif, Afganistan halkının çeşitli kesimlerince başlatılan her türlü barış süreci zaruretine vurgu yaparak, komşuların yanında Afganistan hükümeti ve tüm grupları ile birlikte, sivillerin kanının akmasını engellemek ve kalıcı bir barışa varmak için ülkede tüm çatışan taraflarla müzakere etmeye hazır olduğunu ve bu bağlamda samimi ve tarafsız çalışmaktan çekinmeyeceğini söyledi.
Afganistan son aylarda terör saldırıları ve patlamaların yoğunlaşmasına şahit oldu.
Kabil yetkililerinin belirttiğine göre terörist Amerika askerleri ile müttefik güçlerinin Afganistan topraklarındaki varlıkları, sadece güvensizliğin, terörün ve uyuşturucu üretiminin artmasına sebep olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.