Zarif: Karşı taraf baskı ve anlaşma arasından birini seçmeli

  • 26 Mart 2015
  • 992 kez görüntülendi.
Zarif: Karşı taraf baskı ve anlaşma arasından birini seçmeli

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı İran ve 5+1 grubu arasındaki müzakerelerin hassas ve nihai aşamasına yaklaştığını belirtti.
Dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün İsviçre ziyareti öncesi yaptığı açıklamada 5+1 ile bu tur görüşmelerin hassas bir aşamada olduğuna işaretle, 5+1 grubu ve özellikle 4 batılı üyesinin baskı ve anlaşma arasından birini seçmesi gerektiğini söyledi.
Zarif, Amerikalı yetkililerin İran karşıtı tek taraflı yaptırımların faydasız olduğunu itiraf etmelerine işaretle, onların geçen 30 yıl ve özellikle son 7-8 yılda nükleer çalışmalar konusunda baskı politikasını kullandıklarını ve İran’a karşı, çeşitli yasadışı baskıları uyguladıklarını, bunun ise uluslararası ilişkilerde eşsiz olduğunu ifade etti.
İran dışişleri bakanı daha önce belirlenen çerçevelere ulaşma tarihine yaklaştıklarına işaretle, geçen tur görüşmelerde zenginleştirme, araştırma ve kalkınma, Fordo, tüm yaptırımların kalkması ve takvimi ayrıca varılan anlaşmaların yürürlüğe girme tarihi gibi geriye kalan konuları ele aldıklarını ve tüm konularda çözüm yollarına çok yaklaştıklarını belirtti.
İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ayrıca görünüşe göre 5+1, kendi aralarında koordinasyonu sağlamak için zamana ihtiyacı olduğunu, bu yüzden görüşmelerin bakanlık düzeyinde devam edeceğini belirterek, önümüzdeki cumartesi gününe kadar 5+1’in diğer dışişleri bakanlarının da müzakerelere katılma ihtimalinden söz etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.