Zarif: KOEP’nin icrası, PMD dosyasının kapatılmasına bağlı

  • 29 Kasım 2015
  • 832 kez görüntülendi.
Zarif: KOEP’nin icrası, PMD dosyasının kapatılmasına bağlı

Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın icrasının, PMD dosyasının kapatılmasına bağlı olduğunu ifade eden İran Dışişleri Bakanı, söz konusu dosyanın kapatılması KOEP’nin icrasının doğru yolda olduğu anlamına geldiğini belirtti.

Bugün Yunanistan Dışişleri Bakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap veren İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, teröristler dolayısıyla düşmanlıkların yükseldiği bir ortamda İran ve Yunanistan’ın, karşılıklı saygı içinde işbirliği yaptıklarını ifade etti.

İran ve Yunanistan’ın ortak siyasi görüşlerine işaret eden Zarif, Yunanistan Dışişleri Bakanı’nı bu seyahatta Sanayi Bakanı ve tüccarlar eşlik ettiklerini dile getirerek, iki ülke petrol, banka ve imar ve şehirleşme gibi pek çok konuda işbirliğine gidebileceklerini konuşmasına ekledi.

İran Dışişleri Bakanı, konuşmasının bir bölümünde Suriye krizine işaret ederek, radikalizm dolayısıyla ülkelerini terk eden Suriye halkının göç durumunu iki dışişleri bakanı olarak ele alabileceklerini belirtti.

Zarif, Yunanistan Başbakanı’nın İran ziyaretini de beklediklerini ve mevkidaşının bu ziyaretinde konuyu nihai sonuca bağlamaya çalışacaklarını söyledi.

PMD dosyası ve Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın icrasına yönelik Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun yükümlülükleri ile ilgili soruya Zarif, İran nükleer programıyla ilgili daha önce atılan iddiaların geçerli olmadığına dair daha önce kerelerce demeç verildiğini, bir yol haritasında UAEK ile bütün soruların cevaplandırılmasına mutabakatta kaldıklarını ifade etti.

Zarif, yol haritasında belirtilen bütün soruların İran tarafından cevap verildiğini UAEK tarafından onaylandığını konuşmasına ekledi.

Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın icrasının, PMD dosyasının kapatılmasına bağlı olduğunu ifade eden İran Dışişleri Bakanı, söz konusu dosyanın kapatılması KOEP’nin icrasının doğru yolda oluğu anlamına geldiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.