Zarif: Kudüs her zaman Arabi-İslami kalacaktır

  • 07 Aralık 2017
  • 938 kez görüntülendi.
Zarif: Kudüs her zaman Arabi-İslami kalacaktır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Kudüs’ün her zaman Arabi-İslami kalacağını bildirdi.

Zarif Twitter hesabından Amerika’nın Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma isteğine karşın attığı Twitte, ‘’İsteseler de istemeseler de Kudüs her zaman Arabi, İslami kalacaktır’’ ifadesine yer verdi.

Bu arada Ä°ranlı yetkililerin Kudüs’le ilgili tepkileri devam ederken Ä°ran  Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Åžemhani, Kudüs ile ilgili alınan karardan kaynaklanan istikrarsızlığın sorumluluÄŸunun Amerika ve Siyonist rejime ait olduÄŸunu söyledi.

Amerika’nın Kudüs ile ilgili kararı hakkında ikazda bulunan Şemhani, ‘’İslam ülkeleri birlik içinde ve tek ses olarak mazlum Filistin halkının haklarının çiğnenmesi ve Siyonist rejimin işgal yolunun devamı olan bu kararı kınamakta ve kesin bir şekilde siyasi kapasitelerinden yararlanarak bu kararın karşısında duracaktır’’ dedi.

Kudüs’ün Filistin’in ayrılmaz parçası olduÄŸunu ifade eden Åžemhani,’’Bu toprakların geleceÄŸi ile ilgili karar o toprakların göçmen olmayan asıl sahiplerine aittir ve hiçbir ülke Filistin’in haklarını görmezden gelerek bu topraklar için karar veremez’’ dedi.

Şemhani, Trump ve ABD yönetiminin yaptıklarının Siyonist rejimin çöküşünü hızlandırdığını ifade ederek, ‘’Kudüs, İslami Filistin ülkesinin başkentidir ve Amerika bu kutsal kentle ilgili kriz yaratarak dünya kamuoyunu bölgedeki hezimetlerinden dolayı saptıramaz’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.