Zarif, “Muhammed Hasaneyn Heykel”in vefatı münasebetiyle taziyelerini bildirdi

  • 25 Şubat 2016
  • 896 kez görüntülendi.
Zarif, “Muhammed Hasaneyn Heykel”in vefatı münasebetiyle taziyelerini bildirdi
İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Arap dünyasının tanınmış gazetecisi ve yazarı Muhammed Hasaneyn Heykel’in ölümü üzerine Arap dünyasına taziyelerini bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Zarif, Heykel’in eşine gönderdiği sözkonusu taziye mesajında, merhum Heykel’in eserlerinin, bölge halklarının çeşitli nesillerinin bilgilenmesi ve Arap dünyası gelişmelerini doğru bir şekilde tanımalarında önemli rol oynadığı ve aynı zamanda onun Arap milletlerinin istekleri doğrultusunda hareket ettiğine işaretle, onun bu hizmetlerinin unutulmayacağını ve her zaman akıllarda kalacağını bildirdi.

İran dışişleri bakanının mesajının bir diğer yerinde, İran ve Arap dünyasında, diktatörlüğe, işgale karşı mücadelede ve de milletlerin özgürlüğü ve bağımsızlığı yolunda ve hak, hakikat ve adalet savunucuları ve özgür düşünenlerin kuşkusuz, merhum Heykel’in cesaretli ve insaflı yorumları ve tutumundan etkilendiklerine yer verildi.

Zarif, mesajında düşmanların Ortadoğu bölgesinde, İslam ülkelerini birbirine düşürmeye dayalı fitnelerinin bozulması gerektiğine dair İslam ülkeleri arasında işbirliği ve koordinenin olması gerektiğine dair merhum Heykel’in kaygılarının gerçekleşmesini temenni etti.

Arap dünyası ve Mısır’ın tanınmış gazetecisi Muhammed Hasaneyn Heykel, geçen hafta 17 şubatta 93 yaşında vefat etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.