Zarif: Müzakerelerde küçük detaylar inceleniyor.

  • 18 Mart 2015
  • 687 kez görüntülendi.
Zarif: Müzakerelerde küçük detaylar inceleniyor.

İran ajansının haberine göre, müzakerelerin devam ettiği otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Müzakerelerde çok küçük detaylara ulaştık. Detaylarda her zaman büyük çabalar sarfedilmesi gerekiyor. Görüş ayrılıkları yaşanıyor ve bu ayırımların olabildiğince azaltmaya çalışıyoruz. Müzakereler bugün ve yarıda devam edecek” dedi.

Dışişleri bakanları ile görüşmeler hakkında da konuşan Zarif, “Hemen Hemen tüm AB dışişleri bakanları ile Brüksel’de bir araya geldik. Çin Dışişleri Bakanı ile de yakın geçmişte Tahran’a görüşmüştük. Rusya Dışişleri Bakanı ile Cenevre’de görüştüm ve ABD Dışişleri Bakanı ile görüşmelerimiz hala devam ediyor. Gerekirse bakanlar da gelebilirler, ama şimdilik devam eden çalışamalarda bakanların gelmesinin gerekli olacağını düşünmüyorum. Görüşmeler devam etmeli ve çözüm bulunduğu ve anlaşmaya varılmaya başladığı zaman bakanlar gelmelidir ki şimdilik böyle bir şeyin olmadığını söylemeliyim” dedi.

Zarif açıklamasının devamında ise “Karşı tarafın siyasi irade göstermesi ile ilerleme sağlanmasını umuyorum. Bazı konularda daha fazla görüş yakınlığı yaşıyoruz. İlk günden tibaren söylediğimiz gibi, tüm konularda anlaşmaya ulaşılmadığı zamana kadar, hiçbir konuda kesin anlaşmaya varılmamıştır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.