Zarif, Norveç Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Weger Stroman İle Görüştü…

  • 15 Şubat 2015
  • 723 kez görüntülendi.
Zarif, Norveç Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Weger Stroman İle Görüştü…

İran İslam Cumhuriyeti ve Norveç’in beşinci tur siyasi ikili görüşmeler için Tahran’a gelen Norveç Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Weger Stroman, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüştü.

Zarif bu görüşmede Tahran-Oslo arasındaki siyasi ilişkilerinin güçlendirilmesine olumlu yaklaşarak, özellikle enerji alanıda iki ülkenin ilişkilerinin güçlendirilmesine vurgu yaptı.

İran ve 5+1 grubunun nükleer müzakerelrine işaret eden İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, yaptırımların kaldırılması yönünde Avrupa’nın iyi etkisi olabileceği gibi büyük yardımlar yapabileceğini söyledi.

Norveç Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Weger Stroman de bu görüşmede dar bir alanda İranlı mevkidaşı ile ikili, uluslararası ve bölgesel konularda yaptığı görüşmelere işaret ederek, ülkesinin iki ülke arasındaki ilişkilerinin güçlendirilmesi yönünde güçlü iradesini anlattı.

Ortadoğu’nun en önemli ülkesi olarak niteleyen İran İslam Cumhuriyeti’nin göterdiği çabaların bölgede barış ve huzurun sağlanmasında önemli etkisi olduğunu konuşmasına ekledi.

Stroman, İran İslam Cumhuriyeti ve 5+1 grubu arasındaki nükleer müzakerelerin en kısa zamanda sonuç vermesini ümit ederek, uluslararası ve tek taraflı yaptırımlar İran’ın en eski ortaklarına zarar verdiğini ifade etti ve mevcut durumun bertaraf edilmesini temenni etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.