Zarif: Nükleer anlaşma metninin yazılım işi devam ediyor

  • 04 Mayıs 2015
  • 896 kez görüntülendi.
Zarif: Nükleer anlaşma metninin yazılım işi devam ediyor

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı, İran ile 5+1 grubu arasında  yapılan nihai anlaşma metninin hazırlanması çalışmalarının bir çok açık parantezlerin bunmasına rağmen devam ettiğini bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre kendi özel Twitter sayfasında görüşmelerin çetin geçtiğini belirten dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ve 5+1 grubunun yapay krizleri çözümleme ve yeni ufuklar açama konusunda kararlı olduklarını yazdı.

İran görüşme heyet geçtiğimiz Perşembe gününden beri New York’da nihai anlaşma metninin hazırlanması konusundaki görüşmeleri sürdürmektedir.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi ve AB Dış Politika Komiseri Yardımcısı Helga Schmit New York’ta 8 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Son 3 günde taraflar arasında toplam 24 saat görüşülmüştür.

Dışişleri bakanları yardımcılarının oturumunun yanı sıra aynı zamanda İran ile 5+1 grubu ülkeleri teknik heyetleri de bu süre içinde bir araya gelerek ek maddeler üzerindeki teknik çalışmalarını sürdürmüşlerdir.

Bugün New York’da bir görüşme yapılmayacak ve sadece iç danışma toplantılar düzenlenecektir.

Erakçi daha önce yaptığı açıklamada, nükleer müzakerelerle alakalı “nihai anlaşmanın ilk taslak metninin yazımını bir kaç gün içinde tamamlamayı hedeflediklerini” söyledi.

Erakçi, 30 Haziran’daki müzakereler için belirlenen son tarihe işaret ederek, ülkesinin nükleer müzakere heyetinin “iki aylık ağır bir işe başladığını” dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.