Zarif: Nükleer anlaşma zora karşı diplomasinin zaferidir

  • 15 Temmuz 2016
  • 711 kez görüntülendi.
Zarif: Nükleer anlaşma zora karşı diplomasinin zaferidir

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, nükleer anlaşma KOEP’in 1. yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, ”Nükleer anlaşma zora karşı diplomasinin zaferidir’ ifadesini kullandı.

İSNA’nın haberine göre, Zarif, dün gece twitter hesabından Amerikalılara hitaben yaptığı açıklamada, ”hala da Amerika’nın önünde açık bir seçim vardır ve eski yöntemler eski yenilgileri beraberinde getirir ‘ifadesini kullandı.

İran dışişleri bakanı, Amerika’yı kastederek; taahhütleri yerine getirme ciddiyetsizlik ve İran’a karşı düşmanca siyasetleri sürdürmenin ve sloganla hareket etmenin nükleer anlaşmada şüphelerin devam etmesine neden olacağını ve istenilen sonucun da alınmayacağını hatırlatmasında bulundu.

Zarif, karşılıklı saygı ve nükleer anlaşmaya bağlı kalmanın, taraflar arasında yeni ufukların açılmasına vesile olacağını kaydetti.

Bilindiği gibi İran ve 5+1 grubu arasında geçen yıl 14 Temmuz tarihinde Viyana’da nükleer konusunda anlaşma imzalanmış ve anlaşmada İran’ın nükleer teknolojiden barışçı faaliyetleri resmi olarak tanınmış ve İran’a yönelik yaptırımların da kaldırılması kabul edilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.