Zarif: Nükleer Meselede Yakın Zamanda Anlaşmaya Varılacağını Umuyorum…

  • 24 Ocak 2015
  • 679 kez görüntülendi.
Zarif: Nükleer Meselede Yakın Zamanda Anlaşmaya Varılacağını Umuyorum…

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran nükleer meselesinde yakın zamanda anlaşmaya varılacağını umduğunu söyledi.

Zarif, Davos’ta yaptığı açıklamada, ABD tarafından İran aleyhine yeni yaptırımlar uygulanmasının 5+1 ile varılan anlaşmayı ortadan kaldıracağını ve buna karşılık da İran Meclis’inin misillemede bulunacağını söyledi.
Anlaşmaya varma yolunun açık olduğunu vurgulayan Zarif, Anlaşma yolunu kapatmak isteyen ister ABD Kongresi olsun ister başka birisi dünya’da kendini izole edeceğini belirtti.
Zarif uluslararası camiadan nükleer anlaşmanın önünde engel çıkarmak isteyenlerin karşısında durmasını isteyerek, ‘’ ABD Kongresi İran aleyhine yeni yaptırımlar uygulamayı onayladığı takdirde, İslami Şura Meclisi de karşılık verecektir. ABD Başkanı Kongre aleyhine veto hakkına sahiptir fakat İran Meclisinin onayladıkları karşısında İran Cumhurbaşkanı veto hakkına sahip değildir’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.