Zarif: Nükleer müzakerelerde ilerleme sağlandı

  • 05 Mart 2015
  • 774 kez görüntülendi.
Zarif: Nükleer müzakerelerde ilerleme sağlandı

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ile batılı ülkeler arasında yapılan nükleer müzakerelerin teknik konularla ilgili bölümünde ilerlemelerin sağlandığını söyledi.
Dün İsviçre’de Amerikan dışişleri bakanı John Kerry ile görüşmesinden sonra muhabirimize açıklama yapan İran dışişleri bakanı Zarif, İsviçre’de gerçekleşen son görüşmelerde nükleer faaliyetlerle ilgili ele alınan konularda üst düzeylerde anlaşmaya varıldığını ve güzel gelişmelerin olduğunu söyledi.
Zarif, bütün konularda anlaşmaya varılmaksızın kısmi anlaşmaların asla kabul edilmeyeceğini belirterek; üzerinde anlaşmaya varılan konular üzerinde görüşmelerin yeniden yapılması için 10 gün sonra tarafların bu düzeyde görüşmelere devam edeceklerini belirtti ve ‘eğer gerekirse bu arada uzmanlar ve teknik düzeyde görüşmeler de olabilir” dedi.
İran dışişleri bakanı, daha önceden defalarca belirtildiği gibi karşı tarafın gerekli siyasi iradeye sahip olmasının zaruretine temasla; nihai anlaşmaya varmanın mümkün olduğunu ama bunun da şartının karşı tarafın gerçekten müzakerelerden sonuç almak mı? Yoksa İran’a zorbalık  yapmak istemesine bağlı olduğunu söyledi.
İran nükleer heyeti başkanı Zarif, bazı konularda fazla ilerleme sağlandığını ve bazı konularda kısmi ilerleme sağlandığını fakat genel olarak söylemek gerekirse, müzakerelerde geçmişe göre ilerlemelerin sağlandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.