Zarif: Nükleer müzakerelerdeki fırsat değerlendirilmeli

  • 16 Ocak 2015
  • 831 kez görüntülendi.
Zarif: Nükleer müzakerelerdeki fırsat değerlendirilmeli

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif İran ve 5+1 arasındaki nükleer müzakerelerde oluşan yeni fırsatın önemli olduğunu belirtti.
Haber merkezinin bildirdiğine göre Muhammed Cevad Zarif, dün akşam Almanya dışişleri bakanı Frank Walter Steinmeier ile Berlin’de düzenlediği ortak basın toplantısında İran ve 5+1 grubu arasındaki müzakerelerde 11 yıl kayıp yaşandığını, fakat günümüzde durumun daha iyi olduğunu belirtti.
İran dışişleri bakanı Zarif, Tahran ve Berlin ikili ilişkileri hakkında da İran İslam cumhuriyetinin iki ülke arasındaki derin ilişkileri tekrar canlandırma niyetinde olduğunu söyledi.
Dünyadaki terör olayları hakkında uyarıda bulunan Zarif, radikalizm ve terörizmin belirli bir bölgeye ait olmadığını, başkaların değerlerini dikkate alınmamasının, düşmanlık ve kine sebep olduğunu belirtti.
İran ve Almanya’nın savaşın önlenmesinde rolüne değinen dış işleri bakanı Zarif, iki ülkenin Suriye ve Irak’a yardımda çok etkin ve önemli rolleri olduğunu ifade etti.
İslami İran cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cenevre’den ayrılmadan önce Belçika ve Fransa’yı da ziyaret edeceğini, bölgesel, terör ve radikalizm konuları ele alacağını belirtti.
Bu arada dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif dün akşam Almanya’dan Brüksel’e geçerek AB dış siyaset sorumlusu Federica Mogherini ile bir araya geldi. Zarif dün akşam Brüksel’de Mogherini ile yaptığı görüşmede Cenevre anlaşması ve İran nükleer çalışmaları konularını ele aldı.
İran dışişleri bakanı sürdürdüğü diplomatik görüşmelerine bugün Fransa dışişleri bakanı ile görüşmekle devam edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.