Zarif: Radikal ve terörist grupların bölgedeki varlıkları, bütün bölge için tehdit

  • 04 Haziran 2015
  • 795 kez görüntülendi.
Zarif: Radikal ve terörist grupların bölgedeki varlıkları, bütün bölge için tehdit

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, radikal ve terörist grupların bölgedeki varlıklarının bütün bölge için tehdit olduğunu belirterek, bölgede ve bölge dışında bu unsurlarla mücadelenin ise zaruri olduğunu söyledi.
İran dışişleri bakanı, Moskova’da bugün başlayacak olan Şanghay İşbirliği Örgütü’nün ”bölgede istikrar ve güvenlik” adlı uluslar arası konferansına katılmak için gittiği Moskova’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu konferansın terörist örgütler ve bu düşünceyle mücadele konusunda bölge ülkelerinin işbirliği yapmaları için iyi bir fırsata vesile olduğunu söyledi.
Zarif, konferans kulisinde başta Rusya ve Çin dışişleri bakanları olmak üzere konferansa katılacak ülkelerin bir çok yetkilisiyle ikili ilişkiler ile bölge ve dünya meselelerini görüşme fırsatının olacağını söyledi.
İran, Rusya ve Çin arasında terörle mücadele konusunda görüş alış verişlerin olduğuna da temas eden Zarif, radikalizmin yalnızca Ortadoğu bölgesini tehdit etmediğini aynı şekilde Orta Asya ve Afganistan’ı da tehdit ettiğini belirterek, bundan dolayı Şanghay üyeleri ve İran’ın da bu alanda işbirliği içinde olmasını gerektirdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.