Zarif: Senatörlerin mektubu, ABD’ye güvenilmemesi gerektiğini gösterdi

  • 10 Mart 2015
  • 654 kez görüntülendi.
Zarif: Senatörlerin mektubu, ABD’ye güvenilmemesi gerektiğini gösterdi

Bugün düzenlenen 17.Uzmanlar Konseyi Oturumu (Meclis-i Hübregan)’nda konuşan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, konuşmasının başında nükleer müzakerelere verdikleri desteklerden dolayı İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’e şükranlarını sundu.

Açıklamasının devamında düşmanların yürüttükleri İslamofobi ve İranofobi çalışmalarına da dikkat çeken Zarif, düşmanların özgürlük adı altında terör örgütlerine destek verdiklerini belirtti. Zarif, 47 ABD Kongresi senatörünün İran’a hitaben yazdıkları mektuba da dikkat çekerek, “Tarihte benzeri olmayan ve tamamen diplomasi dışı olan bu mektup, Amerika’nın güvenilmez olduğunu tekrar gösteriyor. Müzakereler anlaşma ile sonuçlanır veya sonuçlanmaz ise, yine de kazanan taraf İran olacaktır. Bu yıllar içerisinde, hiç kimsenin geri alamayacağı ve Amerika’nın da itiraf ettiği büyük bir onur özgüven kazandık. Batının ise tek sermayesi, yaptırım ve BM’ye baskı uygulamaktır ki bu silahlarını İslam Devrimi’nin ilk başından itibaren kullanmışlardır ve yeni bir şey değildir ” dedi.

Zarif konuşmasının devamında, “Son aylar içerisinde yapılan müzakerelerde, İran İslam Cumuriyeti’nin yapıcı diplomasının yardımı ile, bazı müzakere taraflarının görüşlerini değiştermeyi başardı. Amerika ile müzakereler, ABD Kongresi’ndeki bazı aşırıcı güçler nedeni ile zor olsa da, Allah’ın yardımı ve halkımızın desteği ile müzakerelerin iyi bir şekilde sonuçlanmasını amaçlıyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.