Zarif: Serdeşt’in kimyasal bombalanması yakın tarihin alnındaki kara lekedir

  • 29 Haziran 2019
  • 1.705 kez görüntülendi.
Zarif: Serdeşt’in kimyasal bombalanması yakın tarihin alnındaki kara lekedir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif, Serdeşt kentinin Saddam Rejimi tarafından kimyasal silahlarla bombalamasının yakın tarihin kara lekelerinden biri olduğunu söyledi.

Serdeşt kentinin kimyasal silahlarla bombalanmasının yıl dönümünde bir bu kentte düzenlenen törene bir mesaj göndere Zarif, ‘’Saddam rejiminin İran’ın sivil ve askerlerine kimyasal silahlarla saldırmasının BM Güvenlik Konseyinin tiksindirici suskunluğu ile karşılanmıştır. Bu saldırılar kutsal savunma günlerin en hüzün verici günlerindendir ve bu olay müsebbipler ve onların destekleyicilerinin alnına sonsuza kadar kara bir leke olarak kalacaktır. ‘’ dedi.

İran’ın ilkesel, hukuki, şeri ve ahlaki temellere dayanarak kimyasal silah kullanımının nerede, nasıl, kim tarafından olursa olsun mahkum ettiğini ifade eden Zarif, İran isteğinin tek kimyasal silah sahibi Amerika’nın elindeki tüm silahların yok olması yönünde olduğunu söyledi.

Amerikan yönetiminin İran aleyhine uyguladığı yasa ve insanlık dışı ambargolar ve ekonomik terörizmden dolayı, İran’ın kimyasal silahlardan dolayı gazi olanların ilaç ve tıbbi malzemelerini bulmakta zorladığını ifade eden Zarif, Kimyasal Silahların Önlenmesi Kurumu’nun bu ciddi sorun için acil bir yol bulmasını temenni etti.

Serdeşt’in kimyasal silahlarla saldırıya uğramasının 32. Yıldönümü bugün bu kentte düzenlenen tören anıldı.

Saddam rejiminin Serdeşt’e düzenlediği kimyasal saldırıda 119 kişi şehit olurken, 8 bin kişinin kimyasal gazlara maruz kalarak yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.