Zarif: Terörizm ile savaşta, İran’ın Suriye’ye destek siyaseti değişmez

  • 03 Haziran 2015
  • 706 kez görüntülendi.
Zarif: Terörizm ile savaşta, İran’ın Suriye’ye destek siyaseti değişmez

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı terörizm ve radikalizm ile savaşta İran’ın Suriye’ye verdiği desteğin değişmez olduğunu söyledi.
İRNA’nın bildirdiğine göre dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif dün Suriye meclis başkanı Muhammed Cihad el-Leham ile görüşmesinde İran İslam cumhuriyetinin Suriye hükümeti ve halkının yanında terörizm ve radikalizm ile savaşta olduğunu söyledi.
Zarif başta siyasi olmak üzere tüm alanlarda zaferin Suriye halkının olduğuna işaretle, “Günümüzde teröristlere destek verenler inzivaya itilmiş ve Suriye halkı ve hükümeti ile işbirliği yapmak zorundalar, zira bölgede para veya savaş oyuncakları ile güvenlik ve nüfuzu sağlayamayacaklarını anlamıştır” dedi.
Dışişleri bakanı İran, Suriye ve Irak’ın özellikle terörizm ve IŞİD ile savaştaki koordinasyonunu bölgenin yararına olduğuna işaretle, bölge sorunlarının bölge ülkeleri tarafından çözümlenmesi gerektiğini savundu.
Yapılan görüşmede Suriye meclis başkanı Muhammed Cihad el-Leham da İran’ın Suriye hükümeti ve halkına verdiği destekten dolayı şükranlarını bildirerek, Suriye’nin zalimane bir savaşla karşı karşıya olduğunu, başta İran olmak üzere dostların Suriye’nin yanında direnmesinin, Şam’ın terörizm ve radikalizme karşı direnebilmesine sebep olduğunu ifade etti.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.