Zarif, Trump’ı “Demagog” Ve “Bilişsel Bozukluğu” Olan Bir Zat Olarak Niteledi

  • 01 Eylül 2018
  • 1.422 kez görüntülendi.
Zarif, Trump’ı “Demagog” Ve “Bilişsel Bozukluğu” Olan Bir Zat Olarak Niteledi

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD Başkanı Trump’ın İran karşıtı sözlerine gösterdiği tepkide, bu sözlerin Trump’ın demagog ve bilişsel bozukluğu olan bir zat olduğunu gösterdiğini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı’nın İran aleyhindeki son lafazanlığına gösterdiği tepkide, İran’ın her daim istikrarlı, güçlü ve sorumlu bir bölgesel aktör olduğu ve olmaya devam edeceğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün ABD Başkanı Donald Trump’ın Bloomberg’e dün yaptığı açıklamalarına kendi twitter hesabı üzerinden tepki göstererek, İran hakkında “Ortadoğu’yu domine etmekte olan” veya “bekası için çalışan ” bir ülke olarak iki yönlü bir karalama yapılmasının ABD’nin bilişsel bozukluğu ve bu ülkede ahlakin çökmesinden kaynaklanan kamuoyunu kandırmaya çalıştığını gösterdiğini vurguladı.

ABD Başkanı Trump dün yaptığı açıklamada, bir zamanlar Ortadoğu’yu domine etmeye çalışan İran’ın gelinen noktada kendi bekası için çalıştığını ileri sürdü.

Bloomberg, Trump’ın sözlerine dolaylı biçimde dayandırdığı haberinde, İran hükümetinin onun yönetiminin politikaları yüzünden dağılabileceğini yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.