Zarif: Trump’ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bildirisi ‘utanç verici’

  • 21 Kasım 2018
  • 1.059 kez görüntülendi.
Zarif: Trump’ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bildirisi ‘utanç verici’

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD başkanı Trump’ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yayınladığı bildiriyi utanç verici olarak niteledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Trump’ın Suudi yöneticileri Kaşıkçı cinayetinde temize çıkarma açıklamasının utanç verici olduğunu belirtti.
Zarif, Twitter’dan yaptığı açıklamada, ‘’Trump, tuhaf bir şekilde utanç verici açıklamasının birinci maddesinde aklına gelen her şeye karşı İran’ı sorumlu tutmaktadır’’ diye yazdı.

Zarif, ‘’Belki Kaliforniya ormanlarının yangınında da İran sorumludur, belki biz ormanları tırmıkla temizlemeye yardım etmediğimiz de için suçluyuz’’ yazdı.

Trump, Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yaptığı açıklamada, konuyla ilgisi olmadığı halde İran’ı bölgede istikrarsızlıkla itham etti.

Trump, Kaliforniya’da yangın çıkmasının asıl sebebini Amerika’nın ormanları nasıl koruyacağını doğru dürüst bilmemesinden sorumlu tutarken, son zamanlarda Finlandiya cumhurbaşkanının kendisine, Finlandiya halkının önemli bir zamanını ormanları tırmıkla temizlemekle geçirdiğini söylediğini aktardı.

Finlandiya cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Trump’ın bu sözünü yalanlarken, Amerikan başkanı ile kesinlikle böyle bir konuyu konuşmadığını söyledi.

Trump, dün Kaşıkçı cinayetinde Suudi kralı ve veliahtının cinayetteki her türlü rolünü reddederken, konuyu saptırarak İran’ı bölgede istikrarsızlık çıkarmakla suçladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.