Zarif ve Hunt alıkonulan gemileri görüştü

  • 21 Temmuz 2019
  • 1.638 kez görüntülendi.
Zarif ve Hunt alıkonulan gemileri görüştü

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve İngiliz mevkidaşı Jeremy Hunt iki ülke arasında krize neden olan petrol tankerlerinin alıkonulmasını görüştü.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hunt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cevad Zarif ile görüştüğünü aktardı.

Görüşmeye ilişkin İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre ise iki bakan alıkonulan gemilerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Zarif, İngiltere’nin, İran petrolünü taşıyan petrol tankerini yasa dışı bir şekilde alıkoyduğunu ancak Tahran yönetiminin tavrının bunun aksine olduğunu zira İran’ın uluslararası kanunları ihlal ettiği gerekçesiyle İngiliz gemisine elkoyduğunu söyledi.

İngiltere’ye ait geminin uluslararası kararlara aykırı hareket etmesi nedeniyle İran Gemi ve Liman İşletmelerinin talebi üzerine durdurulduğunu kaydeden Zarif, “konunun yasalara ve hukuka göre ele alınması ve takip edilmesi gerektiğini” dile getirdi.

Bu arada İran’ın Londra büyükelçiliğindeki geçici maslahatgüzarı  İngiltere dışişleri bakanlığına çağrıldı ve İran’ın İngiliz gemisine elkoymasından dolayı İngiltere’nin rahatsızlığının kendisine iletildiği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.