Zarif: Venezuela Halkının Tehditler Karşısında Direnişi, Tehditleri Yenilgiye Uğratacaktır

  • 20 Nisan 2015
  • 659 kez görüntülendi.
Zarif: Venezuela Halkının Tehditler Karşısında Direnişi, Tehditleri Yenilgiye Uğratacaktır

MHA’nın haberine göre, Tahran’a giden Venezuel Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, iki ülke arasında derin ilişkiler ve ortak çıkarlar olduğunu belirterek, Venezuela’nın BM Güvenlik Konseyi üyeliğine dikkat çekti ve “Bölgemizde birçok farklı sorun var. Görüşmelerimizde bu sorunlar ve özellikle Venezuela’nın BMGK üyeliğini inceledik. İran ve Venezuela, tehdit ve şiddet kullanımı ile mücadele konusunda ortak görüşlere sahiplerdir ve yaptırımlar gibi, ekonomik zorlama politkaları karşısında benzer turumlar sergilemişlerdir” dedi.

Açıklamasının devamında ise ABD’nin Venezuela ile ilgili aldığı yeni karar ve bu ülkeyi bir tehdit olarak açıklamasını şiddet ile kınadığını belirten Zarif, “Venezuela halkının yabancı tehditler karşısındaki direnişleri, İran halkının gösterdikleri direniş gibi böylesi çalışmaların yenilgiye uğramasını sağlayacaktır” dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Delcu Rodriguez ise bu görüşmede ABD’nin kararı ile ilgili tutumundan dolayı İran’a teşekkürlerini sanarak, ülkesinin İran olan ilişkilerinin stratejik önem taşıdığını vurguladı.

Öte yandan Venezuela Dışişleri Bakanı ile beraber İran’a gelen Venezuela Petrol Bakanı da İran Petrol Bakanı ile petrol fiyatlarının düşüşü konusunda görüşmelerde bulunacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.