Zarif: Yakında büyük bir ekonomik heyetle Latin Amerika yolcusuyum

  • 31 Ocak 2016
  • 757 kez görüntülendi.
Zarif: Yakında büyük bir ekonomik heyetle Latin Amerika yolcusuyum

Muhammed Cevad Zarif ‘KOEP’den sonra İran’ın Fırsatları’ adlı toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Diğer ülkelerle kalıcı ilişkilere sahip olabilmemiz için bu ilişkilerin çok boyutlu olması gerek” diye belirtti.

Yaptırımlar dönemi İran’ı yalnız bırakmayanların hiçbir zaman unutulmayacağını açıklayan Zarif, Rusya ve Çin ile geniş çaplı ilişkilerin korunduğunu ve Çin Cumhurbaşkanı’nın İran’ı ziyaret etmesi sırasında stratejik ortak anlaşmalara imza attıklarını dile getirdi.

Çin ile 25 yıllık uzun vadeli ilişkiler planını çizdiklerini bildiren Zarif, ilişkilerin kalıcı olması için çok boyutlu ve kapsamlı olması gerektiğini ve Batı ülkelerindeki olanakların kullanılmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.

Batı ülkelerine İran’ın onların ihracat pazarı olmak istemediğini ilettiklerini kaydeden Zarif, “Biz bir tüketiciden ziyade onlarla bir ekonomik ortak olmak istiyoruz. Bütün işbirliği ptorokolleri de bu bakış açısıyla imzalandı” diye konuştu.

İran’ın Latin Amerika ile olan ilişkilerine işaret eden Zarif, bu ülkelerle iyi ilişkiler içinde olduklarını ve yapabildikleri kadar Latin Amerika’nın potansiyellerini kullanacaklarını ifade etti.

Şuan birçok İran şirketinin Latin Amerika’da faaliyet ettiğini ve yakın bir tarihte büyük bir ekonomik heyetle bu kıtaya gideceğini de belirten Zarif, “Hükümetimiz durumu en iyi şekilde değerlendirmek için kapsamlı ekonomik planlara sahip olduğu için başarılı olacaktır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.