Zarif yakında Moskova’ya gidecek

  • 12 Nisan 2017
  • 1.207 kez görüntülendi.
Zarif yakında Moskova’ya gidecek

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Moskova’da düzenlenecek İran-Rusya-Suriye toplantısına katılmak üzere bu ülkeye gidecek.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Moskova’da bakanlar seviyesinde düzenlenecek İran-Rusya-Suriye toplantısına katılmak üzere bu ülkeyi ziyaret edeceğini duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, bu üçlü görüşmede Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel gelişmelere dair fikir alışverişinde bulunacaktır. İran Dışişleri Bakanı’nın bu ziyaret kapsamında mevkidaşı Sergey Lavrov’un yanısıra diğer Rus üst düzey yetkililerle de görüşeceği öngörülüyor.

Zarif ile Lavrov’un arasında gerçekleşen son telefon görüşmesinde, karşılıklı ve uluslararası gündemdeki güncel konulardaki işbirliğinde koordinasyonun sürdürülmesi için temaslara devam etme kararı alınmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.