Zarif: Yaptırımları kaldırmak için en önemli iş onu etkisiz hale getirmektir

  • 13 Nisan 2015
  • 728 kez görüntülendi.
Zarif: Yaptırımları kaldırmak için en önemli iş onu etkisiz hale getirmektir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, İran’a karşı uygulanan yaptırımların kaldırılması için yapılması gereken işlerden birinin onların etkisiz hale getirtilmesi olduğunu söyledi.

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre bugün Kazakistan’da ikamet eden İranlılardan bir grupla katıldığı bir kahvaltı toplantısında konuşan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, yaptırımların esasının çökertildiğini, zira İran halkının direniş ve seçim sandıkları başına gitmek suretiyle zalimce yaptırımları etkisiz hale getirmeyi başardığını söyledi.

İran düşmanlarının bölgede İranfobia oluşturma yönündeki girişimlerine de değinen İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, İran’ı nükleer silahlar elde etmekle suçladıklarını, ancak İran’ın kesinlikle böyle bir silah peşinde olmadığını ve genelde bunu dinen yasak kabul ettiğini bildirdi.

Komşu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesinin İran’ın dış siyasetinde önceliğinin bulunduğunu belirten Zarif, “ne kadar gücünüz olursa olsun fakat kendi çevrenizle barışıklık içinde olmadığınız sürece güvenli ve istikrarlı bir bölge beklentisi içinde olamazsınız” ifadesini kullandı.

Rehberin “Direniş Ekonomisi” siyasetlerini göstermedeki üstün liderlik vasıflarını hatırlatan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, bu siyasetlerin, İran halkının direnişi ile birlikte düşmanların, İranfobia oluşturma istemesi yönündeki girişimlerini başarısız sonuçlandırdığını belirtti.

Zarif ayrıca  bölgeye egemen mevcut şartlara da değinerek, İslam’ın rahmani ilahi mesajının yanlış yorumlanması, şiddet ve radikalizmin yabancıların bir takım siyasi amaçlar güderek müdahalede bulunmasıyla ve bölgenin kıt görüşlü bazı yönetimlerinin büyük hataları sonucu bölgede bir faciaya neden olduğunu söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.