Zarif: Yemen’de insani facianın yaşanmasında Amerika, Arabistan’ın başlıca ortağıdır

  • 30 Mart 2018
  • 959 kez görüntülendi.
Zarif: Yemen’de insani facianın yaşanmasında Amerika, Arabistan’ın başlıca ortağıdır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı kendi Twitter sayfasında Amerika’nın Yemen savaşına müdahalesini kınayarak , yaşanan krizde Washington ortaklık oranının tarif edilemez olduğunu belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif söz konusu mesajında,  Yemen’e karşı Suudi koalisyonuna Amerika tarafından sağlanan silah desteğine işaretle, ”  Görünüşe göre Suudi savaş uçaklarına bomba, yakıt ve hedef sunmak yeterli değildir” şeklinde yazdı.
Zarif ayrıca,  Amerika’nın şimdi de Yemen Savaşı’nın planlayıcısı  olduğunu söylediğini belirterek,   Amerika’nın bu şekilde kendi çıkarlarını sağlamaya va Ortadoğu’da ihtilafları yoğunlaştırmaya çalıştığını belirtti.
Suudi Arabistan,  Amerika ve bazı Arap ülkelerinin desteği ile  Mart 2015 tarihinde,  firari ve müstafi cumhurbaşkanı Abdrabe Mansur Hadi’yi  tekrar iktidar yapmak için Yemen’e saldırdı.
Arabistan ve müttefiklerinin saldırısı sonucu  son 3 yılda Yemen’de  onbinlerce kişi ölüp yaralanırken,  milyonlarcası da mülteci durumuna düştü ve ülkenin alt yapıları tamamen imha edildi.  Arabistan’ın Yemen’de işlediği bu cinayetler,  Amerika ve siyonist rejimin dolaylı ve dolaysız  maddi, askeri, siyasi, güvenlik ve istihbarat destekleri sayesinde yaşanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.