Zarif: Yemen’de Operasyonların Durmasını Olumlu Karşıladı

  • 22 Nisan 2015
  • 766 kez görüntülendi.
Zarif: Yemen’de Operasyonların Durmasını Olumlu Karşıladı

İran Dışişleri Bakanı Zarif, operasyonların durmasının olumlu olduğunu ve Yemen’e yardıma hazır olduklarını söyledi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen’e düzenlediği “Kararlılık Fırtınası” operasyonunun sona ermesinin ardından ülkesinin, insani yardımda bulunmaya ve taraflar arasında görüşmelere başlanması için yardıma hazır olduğunu ifade etti.
Dışişleri Bakanı Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Yemen’deki olumlu gelişmelerin ardından bu ülkeye acil insani yardım ulaştırılmalı, Yemenliler arasındaki görüşmelere başlanmalı ve geniş kapsamlı bir hükümet kurulmalıdır. Yardıma hazırız.”
Husilerin, ülkede ilerleyişini engellemek üzere Hadi yönetiminin çağrısı üzerine Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun, 26 Mart’ta başlattığı hava harekatına, yine Hadi ve hükümetinin talebi üzerine dün (21 Nisan) akşam son verildiği duyurulmuştu.
“Kararlılık Fırtınası” operasyonunun sözcüsü Suudi Arabistanlı Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, tarafından yapılan açıklamada, bundan sonra Yemen halkı için “Umuda Dönüş” operasyonunun başlayacağı belirtilirken, “Hava harekatı kapsamında Yemen topraklarına 2 bin 415 saldırı gerçekleştirildiği ve operasyonun hedefine ulaştığı” kaydedilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.