Zarif’in müşaviri: İran’ın Suriye’ye desteği kesilmeyecek

  • 12 Şubat 2017
  • 1.158 kez görüntülendi.
Zarif’in müşaviri: İran’ın Suriye’ye desteği kesilmeyecek

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif’in müşaviri Hüseyin Şeyh’ülİslam, İran’ın, Suriye’nin terörizmle mücadelesine yönelik desteğinin kesilmeyeceğini söyledi.

Şeyhülislam,  Mehr haber ajansına verdiği demeçte, Suriye hükümetinin  23-24 ocak tarihlerinde Kazakistan’da yapılan Suriye müzakerelerinde güçlü bir şekilde varlığını gösterdiğini ve şimdi de bu varlığını sürdürmekte olduğunu, uygun gördüğü kimselerle müzakere etme ve terörizmle mücadeleye devam etme konusunda kararlı olduğunu söyledi.

İran’ın Suriye’deki eski büyükelçisi ve dışişleri bakanı yardımcısı Şeyhülislam, İran, Lübnan, Irak, Afganistan ve Pakistan’ın Suriye devletinin direniş ekseninde müttefikleri olduğunu  belirterek, ”Suriye hükümeti, direniş ekseniyle birlikte, bugün dış baskılara karşı mücadele gücüne de sahiptir’ dedi.

İran dışişleri bakanı danışmanı, Cenevre’de yapılacak Suriye görüşmelerine İran’ın da katılmasının zaruretine  işaretle, ”İran’ın,  Batılıların, 6 yıldır teröristlerin cinayetlerine verdiğe desteğe rağmen  Suriye’de meşru hükümetini düşüremedikleri ve bugün Suriye’nin geleceğine Suriye halkının karar vereceğini bilmeleri gerektiği’ şeklinde batılıların kulaklarını çınlatması gerektiğini  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.