Zarif’ten Afgan mevkidaşına taziyet mesajı

  • 02 Mart 2015
  • 941 kez görüntülendi.
Zarif’ten Afgan mevkidaşına taziyet mesajı

Afgan mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde baş sağlılığında bulunan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, İran Kızılay Cemiyeti’nin Afganistan’a yardım göndermeye hazır olduğunu bildirdi.

Afganistan’ın kuzeydoğusundaki Pencşir kentinin değişik bölgelerinde çığ düşmesi sonucu 187 kişinin ölümü nedeniyle ülke genelinde üç günlük yas ilan edilirken İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani’yi telefonla arayarak baş sağlığında bulundu.

Zarif bu telefon görüşmesinde ölenler için rahmet ve yaralanan için acil şifalar dilerken İran Kızılay Cemiyeti’nin Afganistan’a yardım göndermeye hazır olduğunu bildirdi.

Dün ayrıca, İran’ın yürütme, yasama ve yargı kurumları başkanları da, Afganistan devleti ve halkına hitaben taziye mesajı göndererek Afgan halkı ve devletiyle dert ortaklığı içinde olduğunu bildirmişlerdi.

Son günlerde Afganistan’ın Penc şir, Bedehşan, Bamiyan, Logman, Nengerhar ve Tahar gibi muhtelif bölgelerinde baş gösteren çığ ve sel felaketleri çok sayıda Afgan halkının ölmesi ve mağdur olmasına sebep olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.