Zarif’ten Avrupa’ya nükleer anlaşma uyarısı

  • 15 Ocak 2020
  • 3.632 kez görüntülendi.
Zarif’ten Avrupa’ya nükleer anlaşma uyarısı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammad Cevad Zarif, Yeni Delhi’de Almanya Dış İlişkiler Devlet Bakanı Niels Annen ile görüşmesinde Avrupa’nın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmemesini sert dille eleştirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, görüşmede Kapsamlı Ortak Eylem Planı ( KOEP) ile ilgili son gelişmeler ve bölgedeki son durumun incelendiğinin söyledi.

Zarif görüşmede Avrupa ülkelerinin KOEP ile ilgili taahhütleri karşısında duyarsızlıklarını eleştirerek, kendilerinin İhtilafları Çözme Mekanizması’nı işletme kararının hukuki açıdan temelsiz ve siyasi açıdan stratejik hata olduğunu söyledi.

Annen de İran ile ilişkilerin önemine değinerek, kendilerinin tutumunun KOEP’i savunmak olduğunu ve 3 Avrupa bakanının mektubunun ruhunun KOEP’in tahribi anlamına gelmediğini söyledi.

Zarif dün akşam Raisina 2020 toplantısına katılmak için Yeni Delhi’ye geldi.

2016 yılından beri düzenlenen toplantıya bu sene Hindistan, Rusya, İran, Fas, Maldivler, Botan, Avustralya, Güney Afrika, Çekya, Danimarka, Estonya ve Özbekistan Dışişleri Bakanları katılacaktır.

Toplantı Hindistan Dışişleri Bakanlı ve Hindistan Araştırmalar Kurumu (ORF) tarafından düzenlenmektedir ve toplantıda dünyanın en önemli sorunları tartışılmaktadır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.