Zarif’ten Şeyh İsa Kasım’ın evine saldırıya sert tepki

  • 24 Mayıs 2017
  • 972 kez görüntülendi.
Zarif’ten Şeyh İsa Kasım’ın evine saldırıya sert tepki

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Bahreyn’de Alı Halife rejimi güçlerinin Bahreyn’in seçkin din alimlerinden Şeyyh İsa Kasım’ın evine düzenlediği saldırıyı kınadı.

İran Dışişleri Bakanı, dün Bahreyn’de yaşanan gelişmelerle ilgili twitter hesabından bir gönderi paylaştı.

Zarif, paylaştığı notta “Trump’ın Riyad’daki despotlarla muhabbetinin ilk sonucu güçlendiğini düşünen Bahreyn rejiminin halkın barışcı gösterisine düzenlediği ölümcül saldırı oldu. Bunu araştırınız” ifadelerini kullandı.

Bu arada İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi de, Alı Halife rejimi güçlerinin dün, Şeyh İsa Kasım’ın doğup yaşadığı yer olan Bahreyn’deki “El Deraz” bölgesine askeri müdahalede bulunarak bölgeyi kuşatma altına alması ve Şeyh İsa Kasım’ın evine saldırmasını kınadı.

Behram Kasımi, Bahreyn rejiminin Şeyh İsa Kasım’ın evine saldırması ve onlarca insanı şehit etmesi ve yaralamasının, bu ülkede durumun eskisine göre daha da içinden çıkılmaz hal almasına neden olacağını söyledi.

Kasımi, Bahreyn güçlerinin bu girişimini bu rejimin yanlış hesabı olarak nitelerken, ”Bahreyn halkının dini ve mezhebi gidişatının baskının arttırılmasıyla engellenmeye çalışmasının Bahreyn sorununun çözümüne yardımı olmayacağını ve bu ülkede barışçı itirazların şeklinin de değişmesine neden olacağını söyledi.

Bahreyn rejimi güçlerinin Şeyh İsa Kasım’ın evine saldırmasına karşı dün yüzlerce insan evin etrafında bir araya gelerek bu saldırıyı kınadı.

Dünkü saldırı esnasında yaşanan çatışmada 5 kişi ölürken 100 kişi yaralandı ve 285’den fazla kişi de tutuklandı.

Bahreyn rejimi, geçen pazar günü Şeyh İsa Kasım’a 1 yıl hapis ve mal varlığının müsadere edilmesi yönünde ceza vermiş ve bu durum Bahreyn halkının itirazlarına neden olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.