Ziyaretlerini Yarıda Kesen Uzlaşı Hükümeti Bakanları Gazze’den Ayrıldı

  • 21 Nisan 2015
  • 959 kez görüntülendi.
Ziyaretlerini Yarıda Kesen Uzlaşı Hükümeti Bakanları Gazze’den Ayrıldı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), uzlaşı hükümeti bakanlarının iş yerlerine gitmeyen memurların tescili işleminin başarısız olması nedeniyle Gazze Şeridi’nden Başbakan Rami El-Hamdallah’ın talimatı üzerine ayrıldıklarını ve herhangi bir anlaşma yapmaya yetkili olmadıklarını söylediklerini bildirdi.

11 bakan ve onlarca yetkiliden oluşan uzlaşı hükümeti heyeti, Gazze Şeridi’nde 10 gün sürmesi planlanan ziyaretini 24 saat sonra keserek Ramallah’a döndü.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ziyaretin sadece Heniyye hükümeti döneminde iş yerlerine gitmeyi reddeden Fetih üyesi memurlar konusuyla ilgili olmasından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Ebu Zuhri, uzlaşı hükümetinden memurlar arasında ayrımcılık yapmamasını ve Gazze halkının sorunlarını çözmek için çaba sarf etmesini istedi.

Uzlaşı hükümeti bakanlarının bir hafta Batı Yaka’da bir hafta Gazze Şeridi’nde görev yapmaları kararı doğrultusunda önceki akşam Beyt Hanun “Erez” Kapısı’ndan geçerek Gazze’ye ulaşan bakanların Gazze’de Filistinli grupların temsilcileriyle ve bağımsız şahsiyetlerle dün akşam yaptıkları toplantıdan herhangi bir sonuç alınamamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.