Zoubi: Filistin davası, Suriye ve Suriyelilerin davasıdır

  • 16 Aralık 2015
  • 833 kez görüntülendi.
Zoubi: Filistin davası, Suriye ve Suriyelilerin davasıdır

Suriye Enformasyon Bakanı Omran el Zoubi; İsrail işgalinin tamamen sona ermesi ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurma dahil meşru tüm haklarını geri almada Filistin halkından yana değişmez tutumunu belirtti.

Ahmet Mecdelani başkanlığında bugün Filistin Kurtuluş Örgütü heyetiyle bir araya gelen Bakan Zoubi; Suriye ve halkının milli davalara ilişkin tutumları nedeniyle bu denli vahşi ve kirli bir savaşa maruz kalmalarına rağmen Filistin davasından caymalarının mümkün olmadığını, çünkü Filistin davasının Suriye ve Suriyelilerin davası olduğunu belirtti.

Suriye ve Filistin enformasyonları arasında işbirliğinin pekiştirilmesi önemine dikkat çeken Zoubi; gerçekleri Arap ve dünya kamuoyunu aktarmada bu işbirliğinin gerekli olduğunu ifade etti.

Görüşmede Mecdalani Filistin davası konusunda Arap ve uluslar arası son gündem ve gelişmelere ışık tutan bir sunum takdim ederken İsrail’in her çözüm çabasını engellemesi ve ABD’nin bu konuda onu destekleme çabalarına dikkat çekti.

Mecdalani Filistin yönetiminin Suriye’deki krizin siyasi yollarla çözülmesi, Suriye’nin egemenliği, toprak ve halk bütünlüğünün korunması yönündeki destekçi tutumunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.