Zoubi: Halep’de Çatışmaların Durması Terör Gruplarının Ateşkes Kurallarına Uymasına Bağlıdır…

  • 20 Şubat 2015
  • 749 kez görüntülendi.
Zoubi: Halep’de Çatışmaların Durması Terör Gruplarının Ateşkes Kurallarına Uymasına Bağlıdır…

Suriye Enformasyon Bakanı Omran el Zoubi, BM’nin Halep’te çatışmaları dondurma girişiminin başarısının, silahlı terör gruplarını destekleyen devletlerin bu grupları ateşkes kurallarına uymaları için ikna etme gücüne bağlı olduğunu ifade etti.

Reuters Televizyonuna bir demeç veren Zoubi; BM Suriye Temsilcisi Stefan De Mistura’nın Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmadan anlaşıldığı üzere Halep’te çatışmaları dondurmanın, hava bombardımanının durdurulmasından farklı olarak çatışmaya dahil olan bütün tarafları bağlayıcı özelliği olduğunu vurguladı.

Suriye hükümetinin De Mistura’nın söylediklerini incelemeye devam ettiğine değinen Zoubi; De Mistura’nın önümüzdeki günlerde düzenleyeceği Şam ziyareti sırasında hükümetin konuyla ilgili açıklama yapacağını beyan etti.

Suriye’ye karşı savaşın durdurulması için harcanacak bütün çabaların sonuç vermesinin en nihayetinde bu çabaları harcayan tarafların gücü ve iradesine bağlı olduğuna dikkat çeken Zoubi; silahlı terör gruplarına finans ve silah yardımı yapanların bu grupların faaliyetlerini durduracak güce sahip olmaları halinde bir ateşkes uygulanabileceğini belirtti.

Suriye ordu birliklerinin bütün bölgelerde teröre karşı üstünlüğünü koruyarak ilerlediğini ifade eden Zoubi; ordu birliklerimizin bu başarılarının günden güne daha büyük bir önem kazandığının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.