Zoubi: Türkiye, Suud Ve İsrail Rejimleri Vahşetleriyle Ün Salan Radikal Terör Örgütlerini Destekliyor

  • 27 Nisan 2015
  • 819 kez görüntülendi.
Zoubi: Türkiye, Suud Ve İsrail Rejimleri Vahşetleriyle Ün Salan Radikal Terör Örgütlerini Destekliyor

Suriye Enformasyon Bakanı Omran el Zoubi Türkiye ve Suudi Arabistan rejimlerinin özel olarak Suriye, genel olarak da tüm bölgede yıkıcı bir rol oynadıklarını vurgularken; ABD’nin ise hiçbir zaman Suriye konusunda pozitif bir politika izlemediğini belirtti.

İranlı Tasnim Haber Ajansına yaptığı ve ajansın bugün yayınladığı açıklamalarında Zoubi; belli başlı terör örgütleri ile Türkiye ve Suudi rejimleri arasındaki organik bağların artık herkes tarafından net bir şekilde bilindiğini ifade etti. Zoubi bu terör örgütlerin başında da radikallikleri ve vahşetleriyle ün salan IŞİD, Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi, İslami Cephe, Ahraruşşam Hareketi ve daha başka terör örgütlerinin yer aldığına vurgu yaptı.

Suriye’deki kriz süresi boyunca meydana gelen yıkım ve ölümlerde Suudi ve Türkiye rejimlerinin aktif rollerinin kanıtlandığına dikkat çeken Zoubi; dünyanın her köşesinden radikal teröristleri toplama, eğitme, modern silahlarla donatma ve Suriye’ye salıp onlara mali, askeri ve lojistik destek temin etmeleriyle Suriye’yi yıkmaya, halkını da katletmeye çalıştıklarını vurguladı.

Bakan Zoubi Suudi rejiminin IŞİD Örgütüne ilişkin aleni açıklamalarının aldatmacadan başka bir şey olmadığını dikkat çekerken; dünyanın birçok yerinde meydana gelen terör eylemlerinde yapılan soruşturmalarda Suudi rejiminin parmağı olduğunun gün ışığı gibi kanıtlandığının altını çizdi.

Sözlerine devam eden Zoubi, ABD’nin genel olarak bölge, özel olarak da Suriye konusunda tarih boyunca hiçbir zaman negatif bir politika izlemediğini ifade etti. Zoubi Suriye’deki kriz süresince ABD’nin Türkiye, Suudi Arabistan ve Ürdün’ün radikal teröristleri destekleyen tutumlarına destek ve örtü temin ettiğini söyledi.

Suriye’nin Suriyeliler arasındaki istişare oturumlarının üçüncü turuna katılımı konusunda ise Zoubi; Suriye’nin her daim siyasi çözüm çabalarına olumlu yaklaştığını, ulusal egemenlik ve bağımsızlığa saygı kapsamında her çabaya da olumlu yaklaşımını sürdüreceğini söyledi.

Bakan Zoubi Arap Birliğinin ‘ortak bir Arap gücünün oluşturulması’ kararı konusunda; kimi Arap devletlerine ölçülerinde daha büyük bir kıyafet giydirme niteliğinde saydı. Bu kararın ABD’nin kendilerinden umduğu rol doğası kapsamında geldiğine dikkat çeken Zoubi; bölgede ABD misyonunun bir boşluğunu kapatma hedefi taşıdığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.