Zulfikari: İran sınır bölgesinde teröristlerin üslerini hedef alacak

  • 24 Temmuz 2018
  • 1.410 kez görüntülendi.
Zulfikari: İran sınır bölgesinde teröristlerin üslerini hedef alacak

İran içişleri bakanının güvenlik yardımcısı Hüseyin Zulfikari, ‘Eğer komşu ülkelerde terörist grupların üsleri varsa ve ona karşı mücadele etmezse, İran kendi güvenliği için sınır bölgesinde onları hedef alır’ dedi.

Zülfikari, dün yaptığı açıklamada,  son zamanlarda İran’ın güneydoğu ve kuzeybatısında yaşanan güvensizliklere işaretle, ”terör örgütlerinin üsleri bazı komşu ülkelerde bulunuyor ve İran  o ülkelerin yetkililerine bu teröristlere karşı tavır almalarını istediğini’ söyledi.

İranlı yetkili, bazı ülkelerin ve istihbarat kuruluşlarının İran’da güvensizlik çıkarmak için ve de terörist gruplara destek vermelerine işarete, ”sözkonusu teröristlerin girişimleri  İran için önemsizdir zira İran güvenlik güçleri teröristler tarafından çok önemli planları etkisiz hale getirmiştir ve teröristlere ağır kayıp verdirmiştir’ dedi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz cuma gecesi terör örgütü Pejak militanlarının  İran’ın batısında yer alan Merivan’a bağlı Deri köyünde İran devrim muhafızları güçlerinin sınırdaki karakoluna düzenlediği saldırıda  onlardan ve bölge halkı gönüllü güçlerden 11 kişi şehit olmuştu.

Bu arada İran devrim muhafızları güçleri sözcüsü tuğgeneral Ramazan Şerif, pazar günü yaptığı açıklamada, dış ülkelerin istihbarat birimlerinin teröristleri desteklediğini belirterek, İran devrim muhafızlarının teröristlerden misliyle intikam alacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.